KÜLTÜR SANAT VE ORGANİZASYON KOMİTESİ PROJELERİMİZ

Pilavın festival havasında geçmesini sağlayacağız. Amacımız, geleneğimizi kültür ve sanat etkinlikleriyle destekleyerek bir festivale dönüştürmek ve çocuktan ebeveyne her aile bireyinin keyifle vakit geçireceği bir ortam sağlamaktır. Galatasaraylı hobi grupları için bir çatı oluşturacağız ve bu hobi gruplarının aktivitelerini ve gezilerini destekleyeceğiz. Atölyelerle zenginleştirilmiş “Cumartesi Kahvaltıları” düzenleyeceğiz. Dernek üyeleri arasında iletişimi kuvvetlendireceğiz, bunun adına panel, kurs ve seminer aktiviteler düzenleyeceğiz. Derneğimizi eğitim, kültür ve sanat atölyeleri ile zenginleştireceğiz. (Gelir veya kültürel amaçla konser ve çalıştaylar organize edeceğiz, fuar ve sergiler düzenleyeceğiz) Kültür ve sanat alanında çalışan tüm Galatasaraylıları destekleyeceğiz ve birikimlerini paylaşacakları platformlar yaratacağız. (Örneğin: Yazarlığa ilgi duyan kardeşlerimize seslerini duyurabilecekleri bir ortam sağlayıp profesyonel olmasa dahi yazı yazan kardeşlerimizi bularak, yazılarının dergide yayımlanmasını sağlayacağız) Galatasanat projesinin kültür sanat alanındaki faaliyetlerine ve projelerine destek olacağız. Galatasaray Lisesi Kültür ve Sanat Festivallerinin düzenlenmesinde kardeşlerimize gereken desteği sağlayacağız. Sultani dergimizin sene içinde düzenli çıkartılması ve üyelerimize ulaştırılmasında, camiamıza katkı sağlayacak yayınların artmasına yönelik projelerin hazırlanmasında görev alacağız. Camiamız içinde birçok alanlarda isimlerini duyurmuş Galatasaraylılarla röportajlar yapacağız ve/veya ilgi duyan kardeşlerimiz ile bir araya getireceğiz. Böylece özellikle de kariyerlerinin henüz başında olan kardeşlerimize ilham verecek hikayelerin paylaşıldığı bir platform yaratacağız. Açık mikrofon etkinlikleri düzenleyerek kültürel ve sanatsal anlamda bilgi birikimine sahip kardeşlerimize seslerini duyurabilecekleri bir platform sunacağız. Lisedeki ilgili kolların faaliyetlerine destek olacağız. Hayata geçireceğiz “GS Cemiyet” aplikasyonunda tüm Galatasaraylı yazarların kitapları e-kitap olarak yer almasını sağlayacağız. “Gezici Galatasaray Kütüphanesi” kuracağız. Eğitimini aldığımız Fransız Kültür ve Sanat alanında Fransa ile işbirliğini güçlendireceğiz. Mektepki müzik odasının fiziki şartlarının iyileştirilmesine destek olacağız. “Kitap Kulübü”nü kuracağız. (Her ay seçilen bir kitap okunarak fikir alışverişleri yapılacak. Seçilen yazar hayatta ise cemiyete davet edilip ve kitap üzerine söyleşi gerçekleşecek)