‘’150.YIL Onur Ödülü‘’, Galatasaraylılar Derneği tarafından GEV Başkanı İnan Kıraç’a verildi.GSD Başkanı Polat Bengiserp, 2 Aralık 2018 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün okulumuzu ziyaretinin yıldönümünde yapılan Galatasaray Şenliği kapsamında ve 50. Yıl mezunları şerefine verilen Tevfik Fikret Salonu’ndaki akşam yemeğinde ödülü Sn. İnan KIRAÇ’a taktim ederken, bu özel ödülün gelişimini ve anlamını yaptığı konuşmada şu sözlerle anlattı:‘’2017 yılında, “Galatasaray Ödülü ” jürisi  ödül sahibini belirlemenin yanı sıra, bir özel ödül verilmesi önerisini GSD Yönetim Kurulu’nun onayına sunmuştur.Yönetim Kurulumuz, bu özel ödülün, başta Galatasaray Lisesi olmak üzere Galatasaray Eğitim Kurumları ile olan ilişkisini öne çıkartmak amacıyla okulumuzun modern eğitime geçişinin 150. ve Derneğimizin kuruluşunun 110. yıldönümüne rastlayan 2018 senesinde verilmesini daha anlamlı bularak, 20 Şubat 2018 tarihli kararı ile “150. Yıl Onur Ödülü”nün verilmesini oybirliği ile imza altına almıştır.Galatasaraylılar Derneği olarak; Galatasaray camiasını oluşturan 3 eğitim kurumu, 1 spor kulübü, 2 vakıf ve 18 yurtiçi ve yurtdışı mezun derneklerinin manevi desteğiyle, Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu olarak, Galatasaray Lisesi’nin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve eğitim düzeyinin eski günlerine dönmesi hedefiyle 1980 senesinde başlatılan çok değerli çalışmalarınıza; 1981 senesinde bu amaçla kurduğunuz Galatasaray Eğitim Vakfı’nın Başkanı ve lideri olarak bu çok kıymetli mesuliyeti 40 yıla yakın bir süredir üstlenmiş olmanıza, Galatasaray eğitim ailesini tamamlayan, bu sene 25 yaşına basan Galatasaray Üniversitemizin kuruluşu ve gelişmesi sürecindeki paha biçilmez emeklerinize ve  Galatasaray Eğitim kurumlarından bir an bile esirgemediğiniz maddi ve manevi katkılarınıza duyduğumuz şükran ve saygının bir ifadesi olarak ‘’150. Yıl Onur Ödülü‘’nü  İnan KIRAÇ Ağabey’e sunmaktan mutluluk duyuyoruz”İnan Kıraç Ağabey’e, Camiamıza katkılarından dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.