haber

Mentorluk Programı'nda 3. Dönem Başlıyor

Galatasaraylılar Derneği Kariyer ve Sürekli Eğitim yapılanması çerçevesinde oluşturduğumuz Mentorluk Programı’nın üçüncü dönemi başlıyor.

Bu üçüncü dönemde de deneyimli ve konusunda uzman abla, ağabey, ve kardeşler (mentorlar) bilgi ve deneyimlerini destek arayan gençlere (mentilere) aktaracaklar. İş yaşamlarında karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olmaya ve atacakları adımlarda yol göstermeye devam edecekler.

Bitirmek üzere olduğumuz ikinci dönemde, alınan başvurular arasından toplam 190 mentor ve menti için, Türkiye yanında farklı ülkeleri de içeren 95 eşleştirme yapıldı. Geneli başarılı olan birliktelikler, verimli çalışmalar, beklentilerin ötesinde yararlı uyumlar gözlendi, çok olumlu geri dönüşler alındı. Bu linkten 2. Dönem ile ilgili genel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bu dönemde sürdürülen izlemeler ve yapılan anketler yoluyla alınan geri bildirimler uygulamadaki doğruların, yanlışların, eksiklerin saptanmasını sağladı. Edinilen deneyimler üçüncü dönemin daha iyi planlamasına yardımcı oldu. Hepimizi etkileyen Covid-19 ve pandemi kısıtları ise, aynı ülkede/ilde olamayan eşleşmeler yanında, herkes için uzaktan iletişimi öne çıkarttı.

Bunların sonucunda, geleneksel Galatasaray dayanışmasını meslek ve çalışma alanlarında kurumsal bir süreç olarak destekleyen Galatasaray Mentorluk Ağı için bilişim/yazılım destekli dijital platformların kullanılmasına öncelik verilmeye devam edecek. İkinci dönem ve sonrası, e-mentoring yaklaşımlarıyla, uzaktan/yerinden çalışma ortamlarında, videokonferans ekranlarında ama aynı göz göze, yüz yüze sarı-kırmızı buluşma sıcaklığıyla sürdürüldü ve üçüncü dönem de şimdilik böyle gerçekleşecek.

Her dönem ilgi ve katılımın arttığı mentorluk programına katılımınız bekliyoruz.

Unutmayın son başvuru tarihi 08 Ocak 2021!

MENTOR adayı olarak birikim ve zamanını paylaşmak isteyenlerin kendilerini tanıtmaları, ilgilendikleri konuları ve düşüncelerini iletmeleri için aşağıdaki linkte bulunan başvuru formunu doldurmalarını rica ediyoruz:

https://forms.gle/xfYD3nBwNoopJZz56 MENTİ adayı olarak destek arayışında olan ve gelişimlerini planlamak isteyenlerin gereksinimlerini belirtmeleri, hayallerini, isteklerini, amaçlarını anlatmaları aşağıdaki linkte bulunan anketi doldurmasını rica ediyoruz:

Üniversite öğrencisi mezunlarımız: https://forms.gle/mG3W8NVt3GyMyboq5

Üniversiteden mezunu mezunlarımız: https://forms.gle/4MWtR7Ri1bNb9NBL9 Sevgili Galatasaraylılar,

Pandemi sebebi ile olağanüstü bir dönem yaşıyor, sağlık sorunları başta olmak üzere, ekonomik olarak da güç bir zaman diliminden geçiyoruz. Bu zorlu süreçte temel değerlerimizden dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

Camia olarak, geniş iş ağımızı ve nitelikli iş gücümüzü üyelerimize tanıtarak ve buralarda sunulan servis, hizmet ve ürünlerin de üyelerimize daha avantajlı koşullarda ulaşmasına öncülük etmek, bu sinerji ile bu süreci bir nebze daha kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

Bu bağlamda iş birliği yapmak isteyen işletmelerimiz dernek@galatasaraylilardernegi.org.tr mail adresinden bize ulaşabilirler.

Sizlere hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabilmemiz adına üyeliklerinizin güncel olmasının önemli olduğunun altını çizer, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu