haber

Kış Bahçesi Hakkında Başkanımızdan Duyuru

Değerli Galatasaraylılar,

Bizlerle yapmış olduğunuz paylaşımlardan, Kış Bahçesi projesi ile ilgili sizlere ilettiğimiz yazı ve görsellerin, bitmiş hayalimizi yeterince yansıtmadığını fark ediyorum, geri bildirimleriniz için teşekkür ederim.

Bu vesile ile eski bahçemize hepimizin duyduğu özlemi, açık alan koruma ve kazanma arzumuzun farkında olduğumuzu, projeyi tam da bu niyetle hayata geçirmek istediğimizi sizlerle bir kere daha paylaşmak istedim. Eski bahçemize ben de çok özlem duyuyorum.

Başından itibaren bu projeye nasıl en modüler ve açılabilir tasarlarız diye yaklaştık. Senenin başından itibaren farklı firmalar ile görüştük, bizden birçok mimarın görüşünü aldık, bu tip işleri bilen ağabey ve kardeşlerimize projeleri gösterdik, onların yönlendirmeleri ile bu aşamaya geldik. Bildiğiniz üzere şu anki açık alanımız üst bahçe ve alt kademede bulunan beton zeminli alan olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. Beton zeminli bu alanda, ortada eskiden yapılmış polikarbon kaplı bir kısım, dip tarafın üstünde branda ile kapanmış bir bölüm bulunuyordu. Yerdeki taş kaplamalar yer yer kırılmış, birçoğu oynar durumda idi. Yazın bu alan basık bulunduğundan daha az tercih ediliyor, kışın ise zaten bahçe kullanılmıyordu. Bu alanı en verimli şekilde tüm yıl kullanmak amacı ile bu projeye giriştik. Fotoğraflardan görüleceği üzere, sadece metal konstrüksiyon ile birbirinden bağımsız çalışabilen 4 tavan perdesi, 8 ayrı noktadan oluşacak doğalgaz ısıtma sistemi, yenilenmiş zemin ve şu anda açık olan 2 cepheye konacak sürgülü cam paneller ile ihtiyaca göre en iyi kullanımı sunacak, modern bir kış bahçesi planladık. Ayrıca yaşadığımız bu süreç gösterdi ki, bundan sonra mekanlarımızı maksimum doğal hava alacak şekilde planlamak daha sağlıklı olacaktır. Ön tarafın bugünkü fiziki şartları ise maalesef buna pek de müsaade etmemektedir. Bu proje paralelinde, ön tarafın da iyileştirilmesi, bizlere yakışır bir yer elde edilmesi konusuna da ciddi şekilde eğiliyoruz. Bu sene olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz aşikâr. Derneğimiz 2,5 ay kapalı kaldı, sonra toparlanma süreci şeklinde yazı geçirdik, kışa hazırlık anlamında başlattığımız bu çalışmalar tam gerçekleşecekken, tekrar kapanmak zorunda kaldık. Biz bu süreçleri de en verimli şekilde kullanabilmek, Derneğimize faydalı bir şeyler yapabilmek amacı ile bu projenin tamamlanması adına var gücümüzle çalışıyoruz. Yapılanları da sizlere duyurarak, hem iş sürecine hem de eksiklerimize imkanlarınız dahilinde kimi zaman manevi kimi zaman maddi katkılarınız ile destek olmanızı rica ediyoruz. Biz Galatasaraylılar bir araya geldiğimizde ortaya muazzam bir enerji çıkıyor. Bu enerji ile değerlerimize sahip çıkmak, dayanışma içgüdümüz ile uyum içinde birlikte hareket etmemizin, bizleri çok daha güçlü kılacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü Galatasaray kurumlarının en büyük şansı “Galatasaraylılardır”. Bu bilinçle, her daim ilgi ve desteklerinizi bekliyoruz.

Saygılarımla Fidel Berber

Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu