GSD Divan Kurulu Toplantısı /30 Ekim 2020 Cumartesi, 11:00

Yenilgiden Büyük Zafere

ADIM ADIM CUMHURİYET

Konuşma sırasıyla konuşmacılar: 

İlkin Başar Özal ve Ahmet Yavuz

Galatasaraylılar Derneği

30 Ekim 2021 Cumartesi, 11:00

DİVAN KURULU TOPLANTISI’NA TÜM GALATASARAYLILAR DAVETLİDİR

 

Değerli Üyelerimiz,

Galatasaraylılar Derneği Divan Kurulu’nun 30 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 11.00’de “ADIM ADIM CUMHURİYET” başlığıyla düzenlediği bu özel gündemli toplantıya TÜM GALATASARAYLILAR davetlidir.

Toplantıda olayların kronolojik sırasıyla:

Değerli yazar İlkin Başar Özal, “I.Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu” ; 

Değerli yazar Ahmet Yavuz, “Kurtuluş Savaşı’nı Zafere Götüren Strateji” konularını ele alacaklardır.

Böylece, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden çetin ve zorlu yolu, farklı yönleri ve askerî - stratejik boyutlarıyla konuşmacılarımızdan dinlemek fırsatını bulacağız.

Değerli konuşmacımız İlkin Başar Özal, 1988 yılında bitirdiği Galatasaray Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde tarih eğitimi aldı. Halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Harp Tarihi”, Boğaziçi Üniversitesi’nde ise “Genel Tarih” üzerine dersler vermektedir. İlkin Başar Özal, “Kısa I. Dünya Savaşı”, “Kısa II.Dünya Savaşı”, “İstihbaratın Kısa Tarihi: Gölge Oyunu”, “Çanakkale Günlüğü” gibi yayınlanmış eserlerin yazarıdır.

Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan değerli konuşmacımız Ahmet Yavuz, 1975 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1985 yılında Kara Harp Akademi’sinden ve 1991 yılında ise Silahlı Kuvvetler Akademi’sinden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış ve ayrıca Fransa Harp Akademisi’nde öğrenim görmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki çeşitli görevlerin yanında tümen komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini üstlenmiştir. Emekli General Ahmet Yavuz, “Asker ve Siyaset”, “Vesayet Savaşları” ve 2021 yılında çıkan “Başkomutan - Emsalsiz Lider” gibi yayınlanmış eserlerin yazarıdır.