Basketbol Turnuvası

Değerli Galatasaraylılar,

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Sultani Basketbol Turnuvası başvuruları başlıyor! Turnuva kapsamında kadın ve erkek takımları ayrı ayrı yarışacak olup turnuvaya katılmak isteyen devre takımlarının aşağıda belirtilen kuralları dikkatlice okuyarak başvurularını gerçekleştirmelerini önemle rica ederiz.

Katılım başvurusunda bulunmak ve bağışlar için 0212 270 19 08 numaralı telefondan veya dernek@galatasaraylilardernegi.org.tr elektronik posta adresinden derneğimize ulaşabilir veya altta belirtilen banka hesap numarasına 300,00 TL katılım ücretini yatırabilirsiniz. Katılım ücretinin en geç 25 Mart 2022 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir.

GALATASARAYLILAR DERNEĞİ Hesabı IBAN: TR 37 0004 6001 7588 8000 0666 75 (Dekontlarınızın açıklama kısmına “Sultani Turnuva Basketbol Kadın” veya “Sultani Turnuva Basketbol Erkek” ve devre numarasının yazılması gerekmektedir.)

Turnuvaya katılacak her takımın bir takım kaptanı belirlemesi ve her takım kaptanının aşağıdaki link üzerinden veya buraya tıklayarak ilgili whatsapp grubuna katılması gerekmektedir.

Sultani Basketbol Turnuvası Grubu: https://chat.whatsapp.com/JzD5jKo2P0TK9OnM1DycUt

Turnuvaya ilişkin her türlü sorunuz için Spor Komitemizden Aysun Yanbol’a (126), 0 530 977 64 00 numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

SULTANİ TURNUVA BASKETBOL | KATILIM VE OYUN KURALLARI, 2022

1- KATILIM

• Turnuvaya katılan her devrenin organizasyonun masrafları ve lise takımlarının ihtiyaçlarının karşılanması için derneğe 300 TL tutarında bağış yapması gerekmektedir.
  • Katılım bağışları için son tarih 25.03.2022 olup, maçların 02.04.2022 itibariyle başlaması öngörülmektedir.

2- TAKIMLAR

• Kadın ve erkek basketbol turnuvaları ayrı ayrı gerçekleştirilecektir.
  • Her takım, üç oyuncu bir yedek olmak üzere, en az 4 kişiden oluşmak zorundadır.
  • Bir oyuncu bir turnuvada en fazla bir takımda oynayabilir.
  • Her takımdan bir takım kaptanının belirlenmesi gerekmektedir. Takım kaptanı, kurulan whatsapp grubu üzerinden Galatasaraylılar Derneği ile iletişimi sağlayacaktır.

3- OYUN

• Maçlar yarı sahada üçe üç oynanacaktır.
  • Maçlar on beşer dakikadan iki devre halinde oynanacaktır. Her takımın bir mola hakkı olacaktır. Molalar oyun durduğunda takım kaptanı tarafından alınacaktır. Mola süresi 1dakikadır, maç sonuna eklenecektir.
  • Hücum süresi 20 saniye olup oyunda üç sayı çizgisinin içinden yapılan atışlar 1 sayı, dışından yapılan atışlar ise 2 sayı değerindedir.
  • Hücum pozisyonundaki takım atış kaçırdıktan sonra ribaund alırsa, tekrar potaya yönelebilir ancak savunma takımı ribaundu alırsa üç sayı çizgisinin dışına çıkarak oyuna başlamak zorundadır.
  • Paylaşılamayan top durumunda hücum hakkı, hücum takımına verilir.
  • Maçta yapılan her sayıdan sonra sayı yiyen takım üçlük çizgisinin dışından oyuna başlar.
  • Maçın süresi sona erdiğinde eşitlik halinde 3 dakikalık bir uzatma periyodu oynanır.
  • Maç başlangıç saatinden 15 dakika sonra sahaya çıkmayan takım hükmen mağlup sayılır.
  • Eğer 2 takım da bu süre içinde sahaya çıkmazsa maç oynanmış sayılır ve 2 takıma da puan verilmez.
  • Grup maçlarında takımlardan birinin sahaya çıkmaması veya çekilmesi durumunda maçın skoru 15-0 çekilen ya da sahaya çıkmayan takım aleyhine yazılacaktır.
  • Maçlarda hakem bulunmayacaktır. Kuralların uygulanmasından takım kaptanları sorumlu olacaktır.

4- FİKSTÜR ve PUANLAMA SİSTEMİ

• Çok elzem bir durum olmadığı sürece açıklanan maç tarihleri ve saatleri değiştirilmeyecektir.
  • Katılacak devrelerin sayısına göre eleme usulüne ve puanlama sistemine Galatasaraylılar Derneği Spor Komitesi tarafından karar verilecektir ve fikstürle birlikte açıklanacaktır.
  • Fikstür, Maç Sonuçları ve Puan Durumu web sitemizde yer alacaktır.