Sultani Turnuva 2022

Hafta 1 Hafta 2 Hafta 3 Hafta 4 Hafta 5 Hafta 6

SULTANİ FUTBOL TURNUVASI - KATILIM VE OYUN KURALLARI

1- KATILIM

• Turnuvaya katılan her devrenin organizasyonun masrafları ve lise takımlarının ihtiyaçlarının karşılanması için derneğe o yıl için belirlenen tutarda bağış yapması gerekmektedir.

2- TAKIMLAR

• Takımlar turnuvaya en az 6 kişi katılmak zorundadırlar.

• Takımlar kendilerinden daha küçük devrelerden oyuncu oynatamazlar.

• Bir oyuncu bir turnuvada en fazla bir takımda oynayabilir.

• Her takımdan Galatasaraylılar Derneği ile iletişime geçecek bir kişinin belirlenmesi gerekir.

*** Yalnızca A GRUBU takımları A grubunun en genç devresinden daha genç olmamak koşulu ile kendilerinden daha küçük devrelerden oyuncu oynatabilirler.

*** Yalnızca A GRUBU takımları tüm PLAY-OFF maçlarında; grupta veya eleme turlarında elenmiş A GRUBU takımlarından turnuva süresince oyuncu transfer edebilirler.

3- OYUN

• Maçlar, 25 dakikalık iki devre halinde oynanacaktır. Sadece final maçı 30 dakikadan iki devreli olacaktır

• Maçlar altışar kişiden oynanacaktır. Maç sırasında her takımın sınırsız yedek bulundurma ve değiştirme hakkı vardır. Bir kere oyundan çıkan oyuncu tekrar maça dahil olabilir.

• Taçlar ayakla atılacaktır. Taç atışları kimseye değmeden kaleye girerse gol olarak değer kazanmayacak, top diğer takıma geçecektir.

• Serbest vuruşlarda baraj mesafesi 2 metredir.

• Kaleciler geri pasları elle tutamayacaklardır.

• Eleme maçları sırasında normal sürede eşitlik bozulmazsa, 5 dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak, yeniden eşitliğin bozulmaması durumunda, her takım 5 tane penaltı atacaktır ve yine eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecektir.

• Maç başlangıç saatinden 15 dakika sonra sahaya çıkmayan takım hükmen mağlup sayılır. Eğer 2 takım da bu süre içinde sahaya çıkmazsa maç oynanmış sayılır ve 2 takıma da puan verilmez.

• Grup maçlarında takımlardan birinin sahaya çıkmaması ya da çekilmesi durumunda o grubun en farklı skoru çekilen ya da sahaya çıkmayan takım aleyhine yazılacaktır.

• Maçlar okulumuzun bahçesinde bulunan futbol sahasında oynanacaktır.

4- FİKSTÜR ve PUANLAMA SİSTEMİ

• Çok elzem bir durum olmadığı sürece açıklanan maç tarihleri ve saatleri kesinlikle değiştirilmeyecektir. Maç saati değişiklik talepleri; fikstürde belirtilmiş maç saatinizdeki rakip takım ve değiştirmeyi istediğiniz maç saatindeki 2 takımın onayı ile gerçekleştirilir.

• Açıklanan maç saatlerine riayet etmek turnuva programını ve lisede okuyan kardeşlerimizin antrenman düzenini bozmamak açısından çok önemlidir.

• Gruptan çıkacak takımları belirlerken; puan eşitliği durumunda kendi aralarında oynanan maçlara bakılacak; puan eşitliği ve birbirlerine üstünlük sağlayamamaları durumunda ise bu takımlar genel averaja göre dizileceklerdir, bu gibi durumlarda genel averaj hesaplanırken takımlardan birinin hükmen galibiyeti olduğu takdirde; o takıma karşı elde edilen averaj, hiçbir takım için dikkate alınmaz. Eşitliğin yine bozulmaması durumunda fazla gol atan takım üst tura çıkacaktır. Şayet eşitlik yine de bozulmuyorsa iki takım arasında baraj maçı organize edilecektir.

• Grup maçları sonunda ilk 3 sırayı alan takımların direkt, 4. ve 5. sırayı alan takımlardan birinin çapraz eşleşme sonucu yer alacağı, 16 takımdan oluşan eleme usulü PLAY-OFF maçlarına geçilecektir.

• Fikstür, Maç Sonuçları ve Puan Durumu web sitemizde yer alacaktır.

5- ÖNEMLİ HATIRLATMA

• Sultani Tunuva maç saatleri 10.30 - 17.00 saatleri arasında düzenlenecektir. Liseye turnuva amaçlı en erken giriş saati 10.00, en geç çıkış saati 17.30 olarak belirlenmiş olup, bu kurala herkesin özen göstermesi rica olunur.