Prof. Dr. Vahdettin Engin

Kökleri 1481 yılına uzanan Galatasaray Lisesi; modern eğitimi benimsediği 1868 yılından itibaren ülkemizin çağdaşlığa açılan penceresi, dünya markası olmuş Galatasaray Spor Kulübü’nün beşiği, Türkiye’de sivil toplum ve örgütlenme bilincinin ilk adımlarından olan Galatasaraylılar Derneği’nin kaynağı ve ülkenin en prestijli üniversitelerinden Galatasaray Üniversitesi’nin temelidir. Bugün itibariyle bu köklü kurumun başına geçen ve büyük Galatasaraylı Tevfik Fikret’in koltuğuna oturan lisemiz 1977 yılı mezunu Sayın Prof. Dr. Vahdettin Engin’i tebrik eder, başta modernleşme ve laiklik olmak üzere Atatürk ilke ve devrimlerinin takipçisi olan Galatasaray Lisesi’ni daha da ileri taşıma vazifesinde kendisine başarılar dileriz.