haber

Önemli Duyuru

Bizler Galatasaraylıyız. Değerlerimize yaslanarak, farklılıklarımızın en büyük zenginliğimiz olduğunu bilerek, laik, Atatürkçü, bilimi ve özgürlükleri önceliklendiren bireyleriz.

Tevfik Fikret ağabeyimizin, “Batıya açılan pencere” olarak tanımladığı Galatasaray’da “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” yetişmiş bizler, Türk toplumunun gelişimine yıllardır hizmet etmenin bilincine ve tecrübesine sahip olarak, bugün yaşadığımız süreci dikkatle izliyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün : "Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." sözleri ile geleceğimizin teminatı gençlerimize kulak vermek, onların gelişimlerine katkı ve destek sunmak için yapabileceklerimize odaklanmalıyız.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari kadrosunun barışçıl yöntemlerle gerçekleştirdiği protesto ve taleplerine karşı gösterilen tepkilerin aşırılığı her birimizi üzmüştür.

Ülkemizin gelişmesi için seçkin eğitim kurumlarımıza sahip çıkmak, gençlerimizin iyi ve donanımlı yetişmelerini sağlamak, Anayasa’mızda belirtilen “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.” bilinci ile hareket etmenin gerekliliğine inanıyoruz.

Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu